Næringshagen Midt-Troms logo

Fra idé til prototype! Dolly er født – Nå skal hun bli levedyktig.

Dolly er en multifunksjonell vogn som er utviklet for å gjøre hverdagen på sykehus enklere for pasienter og redusere arbeidsbelastningen for helsepersonell

Ideen til Dolly oppstod da Line Elvebø opplevde utfordringer med å bære med seg bagasje og nødvendigheter under sykehusoppholdet. Sammen med medgründeren Elisabeth Müller startet de selskapet Dolley AS og begynte en fem år lang utviklingsprosess for å lage en prototype av vognen.

I løpet av denne perioden har de mottatt støtte og samarbeid fra Næringshagen Midt-Troms, Norsk katapult, Innovasjon Norge, Siva, Forregion, Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) og forskningsinstituttet Norce. Prototypen er nå klar til å presenteres for verden, og neste steg er å skaffe investorer for å starte produksjonen. Gründerne håper at Dolley vil bli et nordnorsk kvinnegründereventyr.

Næringshagen Midt-Troms har bistått Dolly AS med å få merkevare- og designbeskyttelse fra Patentstyret, fått støtte fra den høythengende støtteordninga til Norsk katapult, fått støtte fra Innovasjon Norge, Siva og Forregion, fått en oppdragsavtale med Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), inngått en samarbeidsavtale med forskningsinstituttet Norce, brukt over en million kroner fra egne lommer og viktigst av alt

Vår kollega i Næringshagen, Jan-Terje Jakobsen som har fulgt og hjulpet Dolley-damene gjennom prosessen, og han har veldig tro på at ideen kan ta det krevende steget som fortsatt gjenstår.

Foto: Gjermund Nilssen/Folkebladet

Del gjerne med kjentfolk

E-POST
Print
LinkedIn
Facebook

Har du spørsmål eller andre henvendelser?

Ønsker du å bli målbedrift?

Som medlemsbedrift får du tilgang til en gode råd, en rekke goder og mye mer som vil hjelpe deg på veien til etablert selskap.